Interview met Esmée

Wanneer ben je ten huwelijk gevraagd en waar?

Op 11 augustus 2019 in Cartagena, Colombia.

Waarom hebben jij en je partner ervoor gekozen om in Italië te trouwen?

De liefde voor Italië is mij met de paplepel ingegoten. Al mijn hele leven ga ik naar Italië op vakantie en ik heb er bijna 3 jaar gewoond. Ik heb altijd gezegd: als ik ga trouwen, dan is het in Italië. Nu is het tijd om daad bij woord te voegen 😊

Wanneer ben je getrouwd?

Ik ga trouwen op 5 juni 2021.

Waar in Italië ga je trouwen?

In Borgo Castello Panicaglia in Nocera Umbra, bij Perugia.

Is er een reden dat je voor deze plek in Italië hebt gekozen of heb je gekozen voor de locatie die het beste bij jullie paste?

Nee, ik ben zelf nogal een regeltante en met 2 ceremoniemeesters die wat regelen betreft hetzelfde in elkaar steken, vonden wij het niet nodig om ons budget hier aan uit te geen. Wel hebben we een Italiaanse vrouw in de arm genomen die ons helpt bij het regelen van de papieren en het officiële gedeelte in het gemeentehuis.

Hoe zag jullie dag/weekend eruit qua planning?

Afhankelijk van de vluchttijden, komen de gasten hopelijk op vrijdagmiddag aan. We doen dan een welkomstborrel waarna iedereen zich even kan gaan opfrissen voor het avondprogramma. ’S Avonds houden we een pizzaparty met aansluitend een aantal spelletjes waarbij we iedereen in groepjes verdelen zodat de gasten die elkaar nog niet goed kennen, wat meer over elkaar te weten komen. Om 23:00 uur kan iedereen nog een laatste drankje bestellen, want we willen graag dat iedereen fris en fruitig is op de grote dag. Thom en ik slapen apart en dat betekent dat de mannen en vrouwen de volgende ochtend ook apart ontbijten, zodat we elkaar niet zien. Om 11:00 uur trouwen we in het gemeentehuis en vervolgens gaan we taart eten en proosten bij een landhuis een stukje verderop. Daarna volgt een uitgebreide lunch en een vrij programma. Gasten kunnen even zwemmen, relaxen, hun eigen ding doen terwijl wij foto’s gaan maken. Om 19:00 uur starten we met een aperitiefje, gevolgd door het diner en het feest. Zondag mag iedereen lekker uitkateren aan het zwembad en geldt dus wederom een vrij programma waarbij wij uiteraard zorgen voor eten en drinken. Op maandag gaan de gasten weer huiswaarts.

Ben je voor de Nederlandse of Italiaanse wet getrouwd en waarom?

Wij hebben ervoor gekozen om voor de Italiaanse wet te gaan trouwen. Ondanks dat het een hoop geregel is, geeft het ons een goed gevoel om elkaar het ja-woord te geven en op dat moment ook echt getrouwd te zijn. Maar dit is voor iedereen natuurlijk anders en ik kan me ook heel goed voorstellen dat veel bruidsparen ervoor kiezen om de rompslomp links te laten liggen en enkel de symbolische ceremonie in Italië te vieren.

Als je voor de Italiaanse wet bent getrouwd: hoeveel dagen van te voren moest je in ondertrouw?

Wij moeten uiterlijk 3 dagen van te voren in ondertrouw.

Als je voor de Italiaanse wet bent getrouwd; hoe ervaarde je het regelen van al het papierwerk, contact met gemeenten/kerken etc en hoe heb je dit aangepakt?

Je merkt dat Italianen minder snel reageren en dat maakt de commuicatie soms wat lastig. Wij hebben daarom een Italiaanse vrouw gevraagd om ons te helpen want ondanks dat ik prima Italiaans spreek, werkt het toch beter om dit aan een local over te laten. We zijn natuurlijk nog niet getrouwd, maar het scheelt me een hoop stress om haar dit te laten regelen. Tot nu toe met goed resultaat!

Hoeveel gasten waren er uitgenodigd?

45

Welke kosten namen jullie voor jullie rekening en welke kosten waren voor de gasten?

Behalve het vervoer, betalen wij alles (3 overnachtingen, eten, drinken).

Kun je een indicatie geven van wat jullie bruiloft in Italië gekost heeft?

€ 34.000

Hoeveel dagen ben je in Italië gebleven? En jullie gasten?

Wij komen samen met onze ouders, mijn zus en beste vriendin een week van te voren aan. De rest van de gasten komt op vrijdag aan.

Hebben jullie ook nog een feest gegeven in Nederland?

Ja, wij vonden het heel moeilijk om keuzes te maken en willen ons huwelijk graag met al onze vrienden en familie vieren. Daarom geven we een week later, op 12 juni, nog een feest in Nederland.

Foto's van de bruiloft