Interview met Milou

Wanneer ben je ten huwelijk gevraagd en waar?

In juni 2012 op het podium in theater de Kattendans tijdens één van mijn dansproducties. Dit was ongetwijfeld het enige moment dat ik echt verrast kon worden. Ik speur verrassingen van mijn andere helft nogal snel op en tijdens deze productieweekenden heb ik alleen maar oog voor alle dansers. Toen Maikel het podium op kwam, aan het einde van de laatste voorstelling tijdens een staande ovatie, was ik enorm verrast. Een mooier moment had hij niet kunnen kiezen.

Waarom hebben jij en je partner ervoor gekozen om in Italië te trouwen?

Maikel en ik zijn niet zo traditioneel en we zijn bovendien dol op reizen. De voorliefde voor Italië is mij met de paplepel ingegoten. Het was daarom één van de makkelijkste beslissingen omtrent ons huwelijk dat Italië ‘the place to be’ werd.

Wanneer ben je getrouwd?

15-06-2013

Waar in Italië ben je getrouwd (plaats + locatie)?

Onze plechtigheid was in Cupramontana; een klein dorpje in de buurt van Ancona. Onze gasten verbleven, samen met ons, in ‘Il Graditempo Vittoria’ in Rosora.

Is er een reden dat je voor deze plek in Italië hebt gekozen of heb je gekozen voor de locatie die het beste bij jullie paste?

Wij hebben aan de voorkant onderzoek gedaan naar alle provincies waar we zouden kunnen trouwen. Omdat het met de auto te rijden moest zijn, wilde we niet zuidelijker dan Rome een locatie kiezen. We wilden zo zeker als mogelijk van zonneschijn zijn en daarom vielen de noordelijke provincies ook af. We kwamen daardoor uit bij Toscane, Emilia Romana of Le Marche. Voor ons gevoel was de laatste provincie het minst ontdekt en dat gaf ons direct een echt ‘Italië-gevoel’. Gevoelsmatig vonden we Toscane iets te voor de hand liggend. We zijn ons gaan verdiepen in de mogelijkheden in Le Marche en daar raakten we op slag verliefd op onze trouwlocatie.

Hebben jullie een weddingplanner in de arm genomen? Zo ja, wie?

Ja, Jorina Karsten.

Hoe zag jullie dag/weekend eruit qua planning?

Wij arriveerden zelf op dinsdagmiddag bij de locatie. Omdat we bijna een volledige week daar zijn geweest, blijf je lekker hangen in de Italiaanse bubble. Op woensdag zijn we in ondertrouw gegaan en donderdag en vrijdag kwamen de gasten aan. Op zaterdag zijn we getrouwd en op zondag verlieten de eerste gasten de locatie weer.

Ben je voor de Nederlandse of Italiaanse wet getrouwd en waarom?

Voor de Italiaanse wet. Dat vonden we meer passen. Daarna hebben we ons huwelijk laten registreren in Nederland.

Als je voor de Italiaanse wet bent getrouwd: hoeveel dagen van te voren moest je in ondertrouw?

Uiterlijk 2 of 3.

Als je voor de Italiaanse wet bent getrouwd; hoe ervaarde je het regelen van al het papierwerk, contact met gemeenten/kerken etc en hoe heb je dit aangepakt?

Dat ervaarden we op z’n Italiaans. Italianen nemen de tijd om papierwerk in orde te maken en om planningen rond te krijgen. Dit was voor ons eigenlijk ook de enige reden om samen te werken met een weddingplanner. We wilden op onze eigen manier de bruiloft invullen, maar we hadden ook vrij snel in de smiezen dat het prettig werkt om een contactpersoon in Italië te hebben. Deze combinatie werkte goed.

Hoeveel gasten waren er uitgenodigd?

20

Welke kosten namen jullie voor jullie rekening en welke kosten waren voor de gasten?

Wij betaalden de overnachtingen van vrijdag en zaterdag. Ook al het eten en drinken in die drie dagen werd door ons bekostigd. We hebben aangeboden de gasten vanaf Nederland met de auto te vervoeren op onze kosten. Uiteindelijk is daar geen gebruik van gemaakt en zijn gasten zelf gereden of gevlogen.

Kun je een indicatie geven van wat jullie bruiloft in Italië gekost heeft?

Ongeveer 14.000 euro.

Hoeveel dagen ben je in Italië gebleven? En jullie gasten?

7 dagen en onze gasten hadden allemaal een eigen programma. Sommigen waren er ook de hele week bij en anderen waren er 3 of 4 dagen.

Hebben jullie ook nog een feest gegeven in Nederland?

Yes! Op woensdag 19 juni.

Foto's van de bruiloft

Vragen over trouwen in Italië?

We helpen je graag!
Neem contact op